Crna Gora ukida carinu na gorivo

Bez autora
Apr 04 2012

Vlada Crne Gore odlučila je da ukine plaćanje carinske tarife koja se obračunava u cijenu goriva. Ukidanje te tarife neće znatno uticati na cijenu jer je njen iznos u sadašnjoj cijeni manji od jednog centa. Do sada se ta naknada obračunavala kao jedan odsto od nabavne cijene litra goriva što je prema posljednjem obračunu bilo oko 71 cent. U Vladi smatraju da je bolje ukinuti makar nešto što u ovom trenutku nije potrebno da se plaća. U Crnoj Gori od prošlog ponedjeljka važe nove rekordne cijene goriva. Litar bezolovnog benzina dostigao je rekordnih 1,52 eura, dok eurosuper košta 1,49 eura. Nova cijena litra eurodizela je 1,36 eura, dok eurodizel koji se koristi za komercijalne svrhe košta 1,15 eura.

Crna Gora ukida carinu na gorivoVlada Crne Gore odlučila je da ukine plaćanje carinske tarife koja se obračunava u cijenu goriva, saznaju Dnevne novine.

Ukidanje te tarife neće znatno uticati na cijenu jer je njen iznos u sadašnjoj cijeni manji od jednog centa. Do sada se ta naknada obračunavala kao jedan odsto od nabavne cijene litra goriva što je prema posljednjem obračunu bilo oko 71 cent.

U Vladi smatraju da je bolje ukinuti makar nešto što u ovom trenutku nije potrebno da se plaća.

U Crnoj Gori od prošlog ponedjeljka važe nove rekordne cijene goriva. Litar bezolovnog benzina dostigao je rekordnih 1,52 eura, dok eurosuper košta 1,49 eura. Nova cijena litra eurodizela je 1,36 eura, dok eurodizel koji se koristi za komercijalne svrhe košta 1,15 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik